Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2013

Geld in bodemloos glaskabelnet

LISSE – De Vereniging Ondernemers Cluster Meer en Duin is gered van een faillissement. Al sinds 2009 wordt gebakkeleid over de aanleg van een glasvezelnetwerk op Meer en Duin. Een verschil van mening tussen de vereniging en de leverancier heeft geleid tot een kort geding, waarbij de vereniging is opgelegd om geld te betalen aan de leverancier. Het niet nader genoemde bedrag hangt als een molensteen om de nek van de vereniging. De gemeente springt bij en stemt in met het verzoek van de vereniging om de betalingen over 2013 voor een in 2009 verstrekte lening van 136.000 euro op te schorten tot 1 januari 2014.

‘Het is een beetje net als FC Lisse’, informeerde wethouder Adri de Roon op dinsdag 12 maart, wijzend op de voetbalvereniging die tot vorig jaar in hoge financiële nood zat en met een geldconstructie gered moest worden van de ondergang. Door het uitstellen van de terugbetaling van de lening, kan de vereniging de oude leverancier betalen en proberen de al in de grond gelegde buizen te verkopen aan een nieuwe leverancier. Die nieuwe leverancier zal dan het al aangelegde buizenstelsel voor glasvezels tegen een financiële vergoeding overnemen en het glasvezel daadwerkelijk aanleggen. En als zo’n verkoop van het buizenstelsel daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, dan heeft de vereniging ook weer voldoende geld om verder te gaan met de aflossing van de gemeentelijke lening, zo wordt gehoopt.

Een kwijtschelding van de lening zit er niet in, zo informeert De Roon. ‘We schorten de betaling op tot 1 januari 2014. We weten de vereniging heus wel te vinden las ze niet betalen.’