Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2013

Hoftuin voor betere economie

HILLEGOM – Het nieuwe economisch beleidsplan moet helpen om het toerisme te stimuleren en zelfstandigen zonder personeel te ondersteunen. Het is een eerste stap in een integrale aanpak van het beleid.
Wethouder Ton van Rijnberk presenteerde het plan op woensdag 20 maart en legde uit, dat de gemeente inzet op zeven punten. Hillegom blijft een regiegemeente en wil in dat verband spin in het web zijn voor het bedrijfsleven, de ondernemersvereniging, de buurgemeenten, provincie en het rijk. De openbare ruimte moet er verzorgd uitzien en leegstand van bedrijfspanden wil de gemeente aanpakken. Ook moeten er nieuwe economische en toeristische activiteiten naar het dorp komen. Het college vraagt 60.000 euro aan de gemeenteraad voor een extra medewerker, zodat de plannen kunnen worden uitgewerkt in specifieke acties.
Van Rijnberk wil inzetten op zowel imago als marketing van het imago van zowel Hillegom als de Duin- en Bollenstreek. ‘We moeten bedenken hoe we het gebied in de schijnwerpers zetten. We hebben meer dan alleen de Keukenhof en een paar bloembolletjes. Dit is een regio om je te vestigen, waar het goed wonen is, met een prima scholing. We gaan de streek vermarketen. We moeten ook wat, want het gaat niet goed met de Duin- en Bollenstreek. De regio is heel innovatief met de bollen en bloemensector, maar ook space is een geweldige kans. We kijken ook naar de winkelcentra en zien de verblokkering; er is geen ruk aan. We hebben in deze regio een soort PC Hooftstraat nodig, want nu wordt in alle dorpjes hetzelfde aangeboden.’
De wethouder geeft een voorbeeld van een concreet plan: ‘Hillegom kan een van de aantrekkelijkste winkelcentra van de Duin- en Bollenstreek zijn. Met de inrichting kan het beter; de kwaliteit is er wel, maar het is een beetje vergeeld geraakt. We willen een ontwerp maken voor het hele gebied voor het gemeentehuis en willen de Hoftuin en bij de pomp herinrichten. De Hoftuin is een fantastische plek; er kan veel meer mee gebeuren en we hebben een budget van 500.000 euro hiervoor. Maar ik wil breder kijken en niet alleen binnen de grenzen van de weg. Wil kijken naar wat dit gebeid gaat betekenen in het totale concept van Hillegom. Misschien moet je hier wel het culturele hart van de Hillegom maken of op de locatie van de Aldi een hele rits aan terrassen neerzetten.’