Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 april 2013

Kappen met kappen

VOORHOUT – De kap van de bomen op het natuureilandje bij de milieustraat is sinds vrijdag 8 maart in volle gang en dat zet kwaad bloed bij de Vereniging Betrokken Teylingers (VBT). Om de in het bosje aanwezige rugstreeppadden een nieuwe leefomgeving te geven, moet de gemeente zorgen voor natuurcompensatie. Maar de gemeente begint pas op maandag 11 maart met het uitgraven van twee poelen.

Inger Lansen laat namens de VBT weten: ‘De kap moet stopgezet worden. De gemeente gaat buiten haar boekje, omdat er in de kapvergunning een voorschrift is opgenomen dat er pas gekapt kan worden, als er daadwerkelijk gebouwd mag worden. Bovendien is het heel erg koud. De rugstreeppadden zijn in het water verstopt; die kan je nu niet opdrijven. Je mag niet met een machine over het eilandje gaan: eerst moet je die dieren wegvangen en dan pas kappen.’