Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2013

Koningslinde zorgt voor saamhorigheid

LISSE – Speciaal voor de troonopvolging van prins Willem Alexander plant de gemeente een koningslinde aan de Westerdreef. Rondom deze koningslinde komt een sierhekwerk en het geheel wordt feestelijk onthuld op dinsdag 30 april; de dag van de troonwisseling.

Het hekwerk met de boom wordt op die dolle dinsdag geplaatst voor de huisnummers 12 tot en met 20. ‘De locatie ligt aan een doorgaande weg waar dagelijks veel bezoekers en bewoners langskomen’, zo stelt een ambtelijk advies aan het college van burgemeester en wethouders. De verwachtingen voor het boomplantfeestje zijn hoog: ‘Het planten van een koningslinde op 30 april zal bijdragen aan een onvergetelijke dag voor de bewoners van Lisse en een gevoel van een grote saamhorigheid.’ De boom zelf kost 1.000 euro en voor het sierhekwerk moet nog eens 2.000 euro worden betaald. Overigens kunnen de bewoners van de huizen Westerdreef 12 – 20 nog roet in het feestje gooien; de mogelijkheid van bezwaar maken staat open.