Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 april 2013

Kids kiezen groen


LISSE – Met één schaarknip opende wethouder Cia Kroon (VVD) het nieuwe schoolplein van basisschool De Waterval. Het was het slotstuk van een project, waarbij de kinderen actief zijn betrokken bij het bepalen van het uiterlijk van het schoolplein. Ze dachten zelf mee met het soort planten en bomen dat er zouden komen en ook hielpen de leerlingen mee met het in de grond zetten van al dat groen.

De wethouder vond dit initiatief van de school daarom ook een goede zaak: ‘Hier is een prachtig mooi plein gecreëerd samen met de kinderen. De school is hiermee vernieuwd bezig geweest. Als gemeente stimuleren we het ook dat er meer groen op de schoolpleinen komt. Hopelijk inspireert dit initiatief de andere scholen.’ En met die woorden knipte ze het lint door, dat al een tijdje door de leerlingen Jasper en Huub werd vastgehouden. Hierna zongen de kinderen ‘spontaan’ het Watervallied.