Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2013

Fluisterboten voor toeristen en huizenkopers


KAAG EN BRAASSEM – De gemeente is een nieuwe toeristische attractie rijker. Zaterdag 6 april onthulde burgemeester Marina van der Velde – Menting drie splinternieuwe elektrische fluisterboten. Vrijwel zonder geluid varen deze boten van Bob on Board zeven uur lang over de plassen.

De burgemeester: ‘Het leuke van deze fluisterboten is, dat de mensen ze zelf kunnen besturen. Alle potentiële huizenkopers kunnen zo hun beoogde woning vanaf het water bekijken.’ Van der Velde was heel blij dat Kaag en Braassem nu over deze toeristische trekker beschikt: Zij was namelijk degene die voorstelde om de fluisterboten in de gemeente te krijgen. ‘In Nieuwkoop hebben ze ook fluisterboten en ik zei tegen (eigenaar, JD) Bob Hoogeboom dat zulke boten een waardevolle aanvulling zijn voor een rondje op de Kaag.’ De gemeente heeft zelf geen geld gestoken in deze boten, die maximaal 7 kilometer per uur kunnen. ‘Het is een teken van ondernemerslust van de Veender waar ik zo trots op ben’, aldus de burgemeester.

Hoogeboom liet weten dat deze fluisterboten een eerste stap zijn voor een periode met nieuwe ontwikkelingen. Gekeken wordt naar een andere locatie voor zijn bedrijf en ook wil hij de werkzaamheden uitbreiden met fietsverhuur en bootverhuur. John Willemsen van Infogroen Software BV lichtte toe: ‘Dit is de eerste zichtbare aanloop naar het gezamenlijke project van Bob, Diane en mij om een grootschalige Bed & Breakfast, sloepenverhuur, kleinschalige rondvaarten, fietsenverhuur en bedrijfsarrangementen te gaan opzetten onder de naam Vn Wal, de Braassem op naar meer. We hopen dat we samen met de gemeente op een niet al te lange termijn een mooie plek aan het water met Vn Wal kunnen starten. We staan te trappelen.’