Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2013

Cia Kroon geïnstalleerd als nieuwe wethouder


LISSE – De opvolgster van wethouder Bas Brekelmans (VVD) is donderdag 4 april unaniem verwelkomd in de gemeenteraad. De uit Oegstgeest afkomstige Cia Kroon ontving van burgemeester Lies Spruit het wethouderspinnetje en een bos bloemen. Zij zal het komende jaar moeten bewijzen dat ze de zware portefeuilles financiën, ruimtelijke ordening, economische zaken en toerisme aankan. Als ze deze ‘proefperiode’ goed doorstaat, mag ze zich opmaken voor nog eens vier jaar wethouderschap in Lisse.

Haar promotie werd gewaardeerd door haar voormalig fractievoorzitter Michiel Teeuwen en wethouder Wendelien Tönjann uit Oegstgeest, die de installatie vanaf de publieke tribune volgden. Zij zagen dat de gemeenteraad unaniem instemde met Kroon als nieuwe wethouder. Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) liet weten: ‘We zijn blij u mevrouw Kroon voor te stellen als nieuwe VVD-wethouder. Toen Bas Brekelmans aangaf dat hij naar Noordwijk ging, zijn we voortvarend aan de slag gegaan. Binnen zeer korte tijd hadden we twaalf spontane sollicitaties binnen: het zetten van een advertentie was niet meer aan de orde. We hebben zes goede kandidaten geselecteerd en gesprekken gevoerd. Cia Kroon kwam hier als beste uit naar voren.’ De raad stemde ermee in dat Kroon het komende jaar niet naar Lisse hoeft te verhuizen. En na alle felicitaties in ontvangst te hebben genomen, werd de vergadering gesloten en proostten de politici op Kroon’s nieuwe functie.