Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2013

Kroon staat macht af

LISSE – Direct na haar aanstelling heeft wethouder Cia Kroon (VVD) al enkele stukjes van haar bevoegdheden overgedragen aan haar collega-wethouders Adri de Roon (D66) en Ad van Zelst (Nieuw Lisse). Dit maakte het college van burgemeester en wethouders bekend op dinsdag 9 april. Voortaan houdt De Roon zich bezig met de portefeuille ‘Intergemeentelijke samenwerking’ en bemoeit Van Zelst zich met de portefeuille ‘Natuur en milieu’.

Kroon liet weten dat zij geen problemen had met het overdragen van deze portefeuilles. ‘Dit werd geopperd en ik vind het belangrijk goed samen te werken. Ik kon me hier goed in vinden.’ Van Zelst licht toe waarom het belangrijk is dat hij zich ook met natuur en milieu bezig houdt, naast de portefeuille ‘Leefbaarheid’ die hij onder zijn hoede heeft. ‘De Groenprogramma’s van Holland Rijnland vertonen steeds meer overlappingen met de portefeuille Leefbaarheid. Het is een puur praktische oplossing.’

De Roon lichtte toe waarom hij zich beter met de portefeuille ‘Intergemeentelijke samenwerking’ kan bezig houden. ‘Het proces voor de bestuurlijke toekomst is al in gang gezet. Het lijkt verstandig daar een wethouder op te zetten die de voorgeschiedenis van de afgelopen jaren ook heeft meegemaakt. En die de spelers in deze streek ook al wat langer kent. Kroon’s voorganger Bas (Brekelmans, JD) voldeed perfect aan dat profiel. Toen Bas er niet meer was, bleek ik over, omdat Ad er wat korter zit.’

Ook is er een wijziging gekomen wie burgemeester Lies Spruit vervangt tijdens haar eventuele afwezigheid. De Roon is voortaan eerste loco burgemeester, Van Zelst is tweede loco burgemeester en Kroon mag zich derde loco burgemeester noemen.