Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 april 2013

Kwaliteit openbare ruimte achteruit

HILLEGOM – De kwaliteit van het onderhoud van de openbare buitenruimte is een stuk minder dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van het adviesbureau Cyber.

Gedurende deze periode was De Meerlanden verantwoordelijk voor de uitvoering van het onderhoud. De verschillende taken voor het openbaar groenonderhoud zijn onderverdeeld in de kwaliteiten A+ (hoogste kwaliteit) tot en met D. Tijdens het onderzoek werden 42 verschillende zaken met elkaar vergeleken en op maar liefst 18 onderdelen is de kwaliteit van het onderhoud achteruit gegaan. Bij 19 zogeheten ‘schaalbalken’ werd ongeveer gelijk gescoord en slechts bij vijf schaalbalken wordt hoger gescoord. Pluspunt is wel, dat de hoeveelheid C-onderhoud minder is geworden.

Maar er valt nog een hoop te verbeteren. In 2010 viel 30% van de staat van de sierplantsoenen nog onder ‘Kwaliteit A’ en vorig jaar was dit percentage gedaald naar 13. Slechts bij 25% van het ruwe gras en bermen is tegenwoordig sprake van een ‘kwaliteit A status’; twee jaar geleden was dat nog 80%. Ook is sprake van meer zwerfafval in het groen. Aan de andere kant scoort de ‘overgroei van de beplanting over gras en verharding’ nu hoger dan in 2010 Ook de kwaliteit van het speelmeubilair is gestegen. De kwaliteit van het meubilair is nagenoeg gelijk gebleven, maar de kwaliteit van staat hekken, natuurlijke aanslag en overgroei meubilair is afgenomen. De kwaliteit van de verharding is licht gedaald. Dit geldt met name voor de kwaliteit van asfaltverharding en elementverharding. Tijdens de informatieavond van donderdag 21 maart zullen de gemeenteraadsleden zich uitspreken over de resultaten van dit onderzoek.