Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2013

Akkoord met vroegere bouw

LISSE – De gemeenteraad gaat akkoord met het vervroegd realiseren van de nieuwe Jozefschool. Dit bleek woensdag 20 maart tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financien. Onderwerp van gesprek was de vaststelling van het Integraal huisvestingsplan onderwijs (IHP) 2013. Op verzoek van de raad wordt bij die bouw ook rekening gehouden met milieuneutrale energievoorzieningen.

Fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) vroeg zich nog wel af: ‘Waarom ga je niet veel eerder de Luciaschool slopen en dat terrein ontwikkelen? Zo kun je veel meer geld ophalen.’ Wethouder Adri de Roon (D66) reageerde: ‘Het is nu niet de goede tijd om te verkopen. Er worden al ruimtes gebruikt in de Jozefschool die eigenlijk niet meer gebruikt kunnen worden. Het is per saldo veel goedkoper om de Lucia als tijdelijke huisvesting te benutten.’