Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2013

Vragen over hoogte calamiteiten

LISSE – Een kwart miljoen euro per jaar reserveren om ‘calamiteiten’ in het gemeentelijk personeelsbestand op te vangen. Dat verzoek was zelfs de leden van het raadspresidium iets teveel van het goede. Zij stuurden wethouder Adri de Roon (D66) maandag 8 april terug om nog wat huiswerk te doen.

De wethouder gaf namelijk aan: ‘Jaarlijks wordt een bedrag van 69.000 euro geraamd om calamiteiten binnen de ambtelijk organisatie op te vangen, terwijl een bedrag van  250.000 euro noodzakelijk is.’ Hierover fronsten de fractievoorzitters hun wenkbrauwen. ‘Dat is toch een merkwaardig bedrag, 69.000 euro’, aldus fractievoorzitter Cees Verburg (D66). ‘Waarom geen 70.000 euro of 100.000 euro?’ Hij vond ook niet dat er binnen de gemeente ieder jaar sprake zou zijn van ‘structurele calamiteiten’. Hooguit van incidentele lasten ‘die lastig te ramen zijn’. Hierop zegde De Roon toe dat hij zou uitzoeken waarom jaarlijks een bedrag van precies 69.000 euro in het calamiteitenfonds gestort wordt.