Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 mei 2013

‘Geen cadeautjes’


KAAG EN BRAASSEM – De nieuwe fractievoorzitter van de VVD luistert naar de naam Yvonne Peters. Zij werd vorige week gekozen om de partij op 19 maart 2014 naar een overwinning te leiden van de gemeenteraadsverkiezingen. De hoogste tijd dus om ons af te vragen: “Wat wil Yvonne Peters voor Kaag en Braassem?”

De campagneslogan maakt ze nu al bekend: ‘Eerlijk en degelijk’. Peters stelt: ‘We willen een eerlijk verhaal houden. Het zijn ook voor de gemeentebegroting moeilijke tijden en dan kun je de inwoners geen cadeautjes beloven, die je niet kunt geven. We gaan voor een solide begroting en zo laag mogelijk gemeentelijke lasten. Maar ook willen we ruimte geven aan (recreatief) ondernemerschap; zowel fysiek als in de deregulering (minder regeltjes, JD).’ Ook pleit ze voor meer samenwerking in de regio.

Ze hoopt dat de VVD volgend jaar de grootste partij wordt van Kaag en Braassem, zodat ook een wethouder geleverd kan worden. De voorbereidingen voor de verkiezingscampagne beginnen op woensdag 24 april: ‘We gaan nu van start met het maken van een programma en het opstellen van een kieslijst. Ik zal daar zelf actief bij betrokken zijn. Dat is het grote voordeel dat ik nu al ben aangewezen als lijsttrekker. We denken dat we de kandidaten hebben om een lijst met kwaliteit te presenteren. Eind november wordt de lijst openbaar, na afloop van de algemene ledenvergadering.’