Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 mei 2013

Omgewaaid reclamebord geen stunt


ROELOFARENDSVEEN – De voorjaarsstorm van donderdag 18 april zorgde hier en daar voor lichte schade. Meest opmerkelijk was het aankondigingsbord van het nieuwbouwproject Spoorstaete, dat door de rukwind gevaarlijk scheef kwam te hangen. De brandweer moest het geheel naar beneden halen.

Op het doek, dat geplaatst was aan de Stationshof, stond met grote letters aangekondigd dat mensen zich vanaf maandag 22 april kunnen inschrijven voor het nieuwbouwproject. In deze tijd waarin woningen maar moeilijk te slijten zijn, is een beetje media-aandacht nooit weg, maar echt gelukkig is de woordvoerder van Alkemade Makelaardij ook niet met het gevolg van de rukwinden.

‘We hadden een leukere actie kunnen bedenken dan een omgewaaid reclamedoek’, laat ze weten. Wij zijn niet degenen die dit geplaatst hebben en we hadden het ook liever anders gezien. De constructie is los geraakt en de wind kreeg er vat op. Het was pure onmacht, door die windstoten. De brandweer heeft het weggehaald en het wordt opnieuw bevestigd. Het frame staat al weer; dat is verzwaard en op een andere manier bevestigd. We hopen dat het niet weer om zal gaan.’ Tot slot nog een enigszins flauwe vraag: Is de stabiliteit van de huizen van Spoorstaete beter dan dit reclamebord? Ze lacht: ‘Dat mag ik wel hopen, ja!’