Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2013

‘Indirecte motie van wantrouwen’


HILLEGOM – Het CDA twijfelt of het college wel in staat is om overzicht te houden op de grote projecten.

Daarom diende deze partij een motie in, waarin wordt voorgesteld om een derde partij adviezen te laten geven over die projecten. Het gaat dan niet alleen over de N208, maar ook over de Manege Hillegom, Fordmuseum, Kadernota 2013 en Begroting 2013. Fractievoorzitter De Bock hekelde de manier waarop het college de gemeenteraad informeert: ‘Af ten toe lijkt het of de raad als een hindermacht wordt beschouwd. De antwoorden op vragen (van het college, red.) zijn omfloerst en ontwijkend.’ Het CDA kreeg steun van de Fractie Roelfsema, maar de overige partijen wilden niets van de motie weten.

Gemeenteraadslid De Jong (BBH) beschouwde deze motie als een ‘indirecte motie van wantrouwen. We hebben er vertrouwen in, dat met het dossier N208, deze wethouder (Ivo ten Hagen, red.) en dit college verder gegaan kan worden.’ De overige partijen sloten zich hier bij aan; de motie werd met drie stemmen voor en zestien tegen afgewezen.