Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2013

Advies voor gedeeltelijk fietsverbod Kanaalstraat

LISSE – Een ambtelijk advies stelt, dat een fietsverbod in de Kanaalstraat alleen hoeft te gelden tussen de Molenstraat en de Kapelstraat. En dan ook slechts op de zaterdagen tussen 10:00 uur en 17:00 uur en de koopzondagen. De bezoekers van het buurtplatform hoorden dit nieuws op dinsdag 11 juni als eerste en enkele dagen later ook de gemeenteraadsleden.

Ambtenaar Marcel van Houwelingen liet weten dat in het voorjaar drie fiets- en voetgangertellingen zijn gedaan op de Kanaalstraat. ‘Op het gebied tussen de Molenstraat en de Kapelstraat worden de waarden overtreden. Daar komt het voor dat er meer dan 160 voetgangers per uur per strekkende meter wegbreedte zijn. Als je boven die 160 komt, kun je er niet meer goed fietsen en op het drukste uur waren er zelfs 185 voetgangers per uur per meter.’

Omdat in de andere delen van de Kanaalstraat het aantal voetgangers onder deze waarde van 160 lag, adviseren de ambtenaren om daar geen fietsverbod in te stellen. ‘We kijken hierbij naar de grenswaarden, de mogelijkheden voor het handhaven en de opmerkingen van de buurt’, zo stelde de ambtenaar.

In een reactie laat fractievoorzitter Cees Verburg (D66) weten het niet eens te zijn met deze conclusie. Hij blijft voorstander van een fietsverbod voor de Kanaalstraat (deel Heereweg – Molenstraat), Kapelstraat en de Meer- en Houtstraat op de zaterdagen en koopzondagen. Zijn partij wil de handen ineen slaan met de andere politieke partijen om het college op te roepen om alsnog een algeheel fietsverbod in dat deel van het centrum in te voeren. Dit onderwerp wordt donderdag 20 juli besproken in de gemeenteraadsvergadering.