Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2013

Omwonenden De Vogels willen geen Mosquito


OEGSTGEEST – De omwonenden van basisschool De Vogels zijn voorstander van het aanpakken van het speelplein. Juist door het inventief inzetten van nieuw speelmateriaal, moet de overlast door hangjongeren sterk verminderd worden.

Harriët Zuidgeest, directeur van OBS De Vogels, presenteerde dinsdag 25 juni de plannen. De tuin wordt uitgebreid; er komen iets meer bomen en veel groen. Op het plein komen in de voetbalbak twee kleinere doeltjes te staan; hierdoor gaan de kinderen gerichter voetballen en knallen ze de ballen niet meer keihard tegen de muren aan. Ook zal het aantal keren dat de bal over de muur vliegt drastisch afnemen.

De hangjeugd zit graag op de trap in een hoekje; uit het zicht en uit de wind. Daarom wil de school vanaf het bordes een glijbaan plaatsen; het maakt de plek zelf opener en nodigt niet uit tot zitten, zo is de gedachte. Bij de schuine wand aan de zijkant van het speelterrein komen duikelrekjes van verschillende hoogtes. Ook wordt er een ronde tafeltennistafel geplaatst. Op verzoek van de omwonenden komt die in de tuin te staan.

Ambtenaar Bas Slutter liet weten dat het aantal overlastmeldingen het afgelopen jaar gigantisch is gedaald. Waren er in 2012 nog dertig meldingen; tot 25 juni (bijna halverwege het jaar) ontving de politie dit jaar slechts acht meldingen, waarvan drie meldingen ‘uit voorzorg’; de buurt had gezien dat er jongeren op het plein waren. De verminderde overlast kan te maken hebben met het bord ‘artikel 461 wetboek van strafrecht’; op basis hiervan kan de politie direct bekeuren. Maar ook jongerenwerkers bezoeken het plein op de vrijdag- en zaterdagavonden en de politie heeft het terrein het afgelopen half jaar al minimaal tien keer gecontroleerd.

Met de nieuwe (speel)aanpassingen moet de overlast nog verder omlaag gaan, zo is de hoop. De gemeente bekijkt aan het eind van dit jaar of dat inderdaad zo is. Als hier geen sprake van is, moeten extra maatregelen genomen worden. In dat verband liet omwonende Maaike Spierenburg weten: ‘De gemeente heeft over de Mosquito nooit gesproken met een vertegenwoordiger van de bewoners. Ik ben heel erg tegen dit geluidsapparaat. Het verstoort het milieu en heeft ook effect voor de kinderen die hier wonen. Het geluid zou niet door muren heen kunnen gaan, maar het kan wel overlast geven als de slaapkamerramen van de kinderen ’s nachts open zijn. Het gaat wel over de gezondheid van onze kinderen en de gemeente Amsterdam heeft ze niet voor niets weggedaan. Ook is er een Europees advies om de Mosquito niet in te zetten.’

Wethouder Jos Roeffen liet verder weten over de avond: ‘Ik bespeur veel draagvlak voor de inrichting van het schoolplein. De materialen kunnen vergunningvrij geplaatst worden.’ Dit zal in augustus gebeuren, zodat de kinderen vanaf het nieuwe schooljaar extra speelmogelijkheden hebben.

2 Comments:

At 4:14 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hallo,

De verkoper (Rhinegroup) geeft aan geen klachten te hebben gehad over de Mosquito. Ik kan u vertellen dat ik last heb gekregen van heftige oorsuizen/tinnitus door een Mosquito. Je hebt ook soortgelijke apparatuur als kattenverjagers waarbij wel 140dB uitkomt. In Belgie zijn deze apparaten verboden. Beluister ook uitzending op Radio 1: http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/238345

Helaas wil Tros Radar hier geen aandacht aangeven... Ik hoop dat ik meer meldingen kan krijgen van mensen die hetzelfde hebben gekregen als ik. mail kan naar ikwilgraaguwmailadres apenstaartje gmail.com !

 
At 4:19 p.m., Anonymous Anoniem said...

http://issuu.com/benakman/docs/overlastmosquitomeldingpolitie

Op bovenstaande document (WOB verzoek) heb ik opgevraagd hoeveel klachten er bij de landelijke politie binnen zijn gekomen over Mosquito's.

Mocht bovengenoemde link niet werken probeert u dan: http://www.filedump.net/dumped/overlastmosquitomeldingpolitie1381234674.pdf

 

Een reactie posten

<< Home