Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2013

Schrikken van BESCAL

LISSE – De seniorenraad is geschrokken van het nieuws over BESCAL. Commissielid Isaac in ’t Veld liet dit weten tijdens de vergadering van de seniorenraad op maandag 24 juni.
Hij stelde: ‘Ik lees dat meer dan een half miljoen euro naar deze organisatie gaat. Ik maak me ongerust over de gevolgen: hoe komen deze bedragen weer terug op de gemeenschap? Gaan de prijzen van de zalen en de consumpties omhoog?’ Ook het feit dat plotseling in het nieuws kwam dat het bij BESCAL niet soepel loopt, zorgt voor onrust: ‘Hoe was het beleid van BESCAL? Is er nooit een tussenevaluatie geweest? Ze hebben namelijk geen werkkapitaal meer, maar er zijn wel vijf locaties en een handvol professionele mensen in dienst. Hoe gaat dat straks verder?’
Voorzitter Berna van Amersfoort liet weten: ‘Een heleboel mensen zijn ervan geschrokken. Het is goed om archiefonderzoek te doen en meer achtergrondinformatie te krijgen, voordat we in een boom klimmen.’ De seniorenraad stuurt een brief aan het college van burgemeester en wethouders met een vraag hoe het precies zit.