Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2013

Seniorenraad onzeker over status

LISSE – ‘We zijn een adviescommissie en geen actiegroep’. Deze woorden kwamen maandag 24 juni van Berna van Amersfoort, voorzitter van de seniorenraad. In het verleden wilde de seniorenraad zich nog wel eens laten gelden, bijvoorbeeld door een brief op poten richting gemeenteraadsleden of een handtekeningenactie.
Maar het lijkt erop, dat de seniorenraad hierover op de vingers is getikt. Formeel is de seniorenraad namelijk een adviescommissie aan het college van burgemeester en wethouders. En daar moeten de adviezen ook aan gericht zijn. Hierbij kwam de vraag op, of de gemeenteraadsleden ook inzage krijgen in de adviezen van de seniorenraad. En als dat niet zo is, wat hier de reden voor is. De voorzitter stelde daarom dat ze duidelijke afspraken wil maken met de wethouder over de vraag of de adviezen aan het college ook worden doorgespeeld naar de politieke partijen. Secretaris Hans Hoogkamer stelde: ‘Bij een belangrijk advies stuur ik het gewoon cc (als emailcopie, JD) naar de zes partijen. Dat stem ik ook af met de gemeente. Het ook aan de politieke partijen sturen, is niet om ze op te juinen, maar zodat ze weten wat er speelt. Dan kunnen ze er naar vragen.’