Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2013

Steun voor Bollenstreek

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders steunt de wens van Hillegom en Lisse om het bedrijventerrein Hillegom-Zuid / Meer en Duin aan te wijzen als PDV-locatie (perifere detailhandel, zoals bouwmarkten). De provincie Zuid-Holland is geen voorstander van nog meer PDV-locaties maar de gemeenten van Holland Rijnland slaan de handen ineen om gezamenlijk een brief te schrijven naar de provincie. Deze brief moet de provincie ervan overtuigen dat een PDV-locatie in de noordelijke Bollenstreek toch heel goed zou zijn.
 
Zo beargumenteren de gemeenten, dat de perifere detailhandel in de Noordelijke Bollenstreek nu nog erg versnipperd is over de verschillende locaties. Het bedrijventerrein is vanwege haar ligging en bereikbaarheid een geschikte locatie. Voor de lokale economie zou zo’n PDV-locatie ook gunstige effecten hebben en ook is er qua inwoneraantal voldoende draagvlak voor een PDV-locatie.