Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2013

Vruchteloze strijd over ASC

OEGSTGEEST – Een voorstel van LO om ASC niet naar de Overveerpolder te laten verhuizen is afgewezen door de politiek. De partij maakte gebruik van de vaststelling van de structuurvisie om haar oppositie tegen de ASC-verhuizing nog eens duidelijk te maken. Het bleek een vruchteloze poging; met elf stemmen tegen en acht voor werd het LO-amendement afgewezen.
Fractievoorzitter Simon Vogel (LO) maakte duidelijk: ‘Dit is de enige manier voor ons om aan te geven wat onze mening over de ASC-verhuizing is. Als we dat niet zouden doen, zou dat betekenen dat we van mening veranderen.’ Hij kreeg echter kritiek van een van de medecoalitiepartijen. Fractievoorzitter Michiel Teeuwen (VVD) stelde: ‘Genomen besluiten moeten gerespecteerd worden. Dat verwacht ik ook van een betrouwbare coalitiepartner.’