Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 augustus 2013

Pleidooi voor betere handhaving

WARMOND – ‘De gemeente heeft een vreemde manier van handhaven.’ Tot dit oordeel komt Margreet van Schie (55), die mede namens een groep andere Warmonders spreekt. Ze hekelt de gemeente over het handhaven van ‘futiele zaken’, terwijl de grootste ergernissen niet bestraft worden.
 
De moeite die het heeft gekost om het zomeravondconcert van Harmonie St. Matthias door te laten gaan, was voor Van Schie de druppel. ‘Ik ben zelf ook musicus en het halve dorp is donateur van deze harmonie. Dan hoort het erbij dat een muziekvereniging een concert geeft; net zoals een voetbalclub ook voetbalwedstrijden organiseert.’ Van Schie pleit ervoor, dat er ‘niet moeilijk gedaan wordt over de activiteiten die Warmond zo mooi maken’.
 
Tegelijkertijd moet het handhavingbeleid veel beter, zo zegt de woordvoerster. ‘Alleen de mensen die het gemakkelijkst bekeurd kunnen worden, krijgen van de boa’s een boete. Een oude meneer die zijn hondje liet zwemmen, moest 90 euro betalen, maar iets verder op Koudenhoorn scheuren tientallen brommers en laten honderden jongeren tonnen rotzooi achter. En dan is er geen boa te bekennen, want ze durven niet te handhaven tussen die jongeren.’
 
Ze vervolgt: ‘En als je niet kunt handhaven met dat soort zaken, houd dan ook die meneer niet aan. Mijn oproep aan de gemeente is, om het algemeen belang in het oog te houden. Ga uit van wat het dorp prettiger maakt. Ga niet alleen mensen pakken, die je gemakkelijk aan kunt pakken. Doe het handhavingsbeleid goed of doe het helemaal niet.’