Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 augustus 2013

Zorgen over fietsersveiligheid

ROELOFARENDSVEEN – De gemeenteraad maakt zich grote zorgen over de veiligheid van de fietsers na de aanpak van de Sotaweg richting Stationsstraat. Een motie van Samen voor Kaag en Braassem om de vinger aan de pols te houden, werd maandag 15 juli met grote meerderheid van stemmen aangenomen.
Volgens de plannen mogen op die locatie na de aanpassingen de automobilisten aan beide zijden haaks parkeren. Ook wordt het fietsverkeer gemengd met het autoverkeer op deze 30 km weg. Enkele weken geleden uitten omwonenden al hun zorgen over deze ideeen. Gemeenteraadslid Ger van Emmerik (Samen voor Kaag en Braassem) stelde: 'We maken ons zorgen over de verkeersveiligheid. Ten opzichte van de huidige situatie gaat de veiligheid achteruit’. Raadslid Jan van der Geest (VVD) vond het ‘een stuk kapitaalvernietiging om eerst parkeerplaatsen aan te leggen en er dan later achter te komen, dat we het zo niet gewild zouden hebben.’ Hij riep het college op ervoor te zorgen dat veel zwerffietsen worden aangepakt en verwijderd. ‘Een derde van alle fietsen die daar in de buurt geparkeerd staan, worden niet meer gebruikt. Zorg voor een opschoonactie van die fietsen.’
 
Wethouder Antoon Kea zegde toe dat hij maatregelen zal nemen tegen de fietswrakken. Wel was hij ervan overtuigd, dat de plannen voor het aanpakken van de Sotaweg richting de Stationsstraat de best mogelijke optie was. Dat was voor raadslid Harry van Schooten (Samen voor Kaag en Braassem) niet voldoende. ‘Er komen verkeersstromen van horeca, scholieren, maatschappelijke dienstverlening en wonen, die elkaar overlappen tijdens de schooltijd. We delen de bezwaren van de bewoners dat de verkeersveiligheid ook in het geding is. Het is nu al een heel onhandige situatie, die alleen maar zal verergeren. De verkeersveiligheid moet gegarandeerd zijn.’ Het college moet daarom bij de uitvoering van het Bestemmingsplan Sotaweg 134 – 150 terug gaan naar de raad om hen verder te informeren over de manier waarop de verkeersstromen worden geregeld.