Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Bloemen voor burgers

HILLEGOM – De fractieleden van Bloeiend Hillegom zorgden zaterdag 31 augustus  voor veel blije gezichten. Ze deelden bossen bloemen uit en kwamen hierdoor in gesprek met de inwoners. De meeste mensen waardeerden deze geste, maar enkelen staken hun ongenoegen over de recente politieke ontwikkelingen ook niet onder stoelen of banken.
Een van de belangrijkste onderwerpen die bij de bevolking leeft, is of Hillegom wel of niet moet fuseren. De meerderheid van de mensen die zich hierover uitsprak vond samenwerking prima, maar fusie een duidelijke stap te ver. Minpunten scoorde de politiek met het besluit om papiercontainers in te voeren. Hierdoor zijn voor de speeltuinverenigingen inkomsten weggevallen; zij kunnen namelijk geen oud papier meer ophalen. En dat is een forse slag voor hun begroting, want het gemis aan inkomsten wordt niet gecomopenseerd door een gemeentelijke subsidie. Fractievoorzitter Co Jansen van Bloeiend Hillegom was tevreden over het  bloemeninitiatief: ‘We hebben hier veel positieve reacties over ontvangen. Vanuit de gemeente missen de inwoners namelijk vaak de communicatie, bijvoorbeeld waar het gaat om de (perikelen rond de) N208.