Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

College in gesprek met inwoners

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders wil in gesprek met de inwoners van Roelofarendsveen-Zuid over de ontwikkelingsplannen in dat gebied. Het bureau SRO heeft een eerste onderzoek gedaan en een drietal scenario’s ontwikkelt voor de te realiseren gebouwen.
Burgemeester Marina van der Velde lichtte donderdag 29 augustus toe: ‘Een stagiair heeft veel gesproken met de mensen in dit gebied. Wat daar naar voren is gekomen, is verwerkt in dit rapport. De scenario’s variëren van een mix van kleinschalig en recreatief gebruik tot meer tuinbouw en wat varianten daar tussen. Het college heeft geen voorkeur voor één van de drie scenario’s. We willen graag een open gesprek met de bewoners; zij kennen het gebied en weten wat er mogelijk is.’ Maar hebben die gesprekken wel zin? Immers, veel inwoners willen liever behouden wat er op dat moment is en verandering zorgt altijd voor weerstand. De burgemeester is het hier niet mee eens. ‘Ik denk niet dat de mensen in dit gebied behoudend zijn. Ze hebben tot nu toe door (het project, JD) Braassemerland het idee gehad dat het anders zou gebeuren dan tot nu toe. De bewoners zijn zo ver om hun mening te geven in de mogelijkheden.’
Is hun mening van doorslaggevend belang? ‘De inwoners zijn er niet voor het bestuur, maar andersom. Het is van groot belang wat ze vinden, maar als gemeentebestuur overweeg je ook het gemeentebelang. We willen juist van onderop in gesprek gaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn.’ Overigens valt een definitief besluit over het bestemmingsplan Roelofarendsveen-Zuid pas na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014.