Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Hondenpoep houdt commissieleden bezig

KAAG EN BRAASSEM – De nieuwe lijsttrekker voor het CDA, Karin van der Kaaden, pleitte maandag 16 september tijdens de vergadering van de commissie Sorbo voor meer afvalbakken. Op deze manier hoeven hondeneigenaren de uitwerpselen van hun geliefde viervoeters niet al te lang bij zich te dragen. De gemeentelijke opsporingsambtenaren gaan namelijk strenger controleren en hondenbaasjes die de poep niet opruimen op de bon slingeren.
Burgemeester Marina van der Velde reageerde namens het college. Met een lach stelde ze: ‘Ik ga over de poep en de wethouder over de bakken. Dat zijn zaken waarin je elkaar tegen komt. We hebben als college het besluit genomen dat de APV (Algemene Plaatselijke Verordening, JD) aangepast moet worden. We gaan een campagne voeren via het Witte Weekblad dat we gaan handhaven op hondenpoep. Eerst gaan we waarschuwend optreden en na 1 januari 2014 worden bekeuringen uitgeschreven. Ik ga nog bekijken of er extra bakken bij moeten komen.’