Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Portemonneebelletjes tegen diefstal

LISSE – De winkeliers in met name het Blokhuis werden de afgelopen maanden geterroriseerd door een almaar toenemende vloed aan winkeldiefstallen. Daarom heeft de politie allerlei preventieacties opgestart, na overleg met de ondernemers. Burgemeester Lies Spruit verstrekte woensdag 4 september meer informatie tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financien.
Spruit: ‘Er was een oplopende lijn in het aantal winkeldiefstallen. Het was daar wel ernstig.’ Ze liet weten, dat oudere mensen op het gemeentehuis belletjes kunnen ophalen, die aan de portemonnee gehangen kunnen worden. ‘Dat wordt massaal gedaan en dat verbaast mij ook. Het is kennelijk een veilig idee.’ Ook delen boa’s en politieagenten witte ‘handjes’ uit als ze door het winkelcentrum lopen en portemonnees te makkelijk weggenomen kunnen worden. Later deze maand wordt een actie opgezet om mensen erop te wijzen wat ze kunnen doen om autodiefstal te voorkomen.