Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 september 2013

Ton voor school

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders vraagt 100.000 euro aan de gemeenteraad als voorbereidingskrediet voor de nieuwbouw van de St. Josephschool. Dit liet wethouder Cia Kroon (VVD) weten op dinsdag 20 augustus.
In maart ging de gemeenteraad ermee akkoord dat de nieuwbouw van de St. Josephschool niet in 2018 plaats vindt, maar twee jaar eerder. Kroon: ‘De school is te krap en verouderd, maar groeit ook. We stellen de raad voor om een voorbereidingskrediet van 100.000 euro te verstrekken voor de volgende stap.’ Het geld wordt gebruikt voor de planvorming. ‘Er komt een kadernotitie en die gaat dan weer naar de raad, zodat de raad dan ook een bouwbudget beschikbaar kan stellen.’
Op de vraag wat er precies met die 100.000 euro gedaan wordt, kon Kroon geen antwoord geven behalve: ‘Het krediet wordt voor een groot deel gebruikt voor advies en planvorming. In vergelijking met vroeger is het een laag bedrag. Toen was het 8% van de bouwsom. Dan is 100.000 euro een relatief laag bedrag.’ Het gehele bedrag wordt overgemaakt naar de school, zodat het schoolbestuur (Sophia Stichting) de planvorming en adviezen verder kan (laten) uitwerken. Uiteindelijk moet op de huidige schoollocatie een brede school komen, waar een integraal ‘kindcentrum’ bij zit.