Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 september 2013

Positief over bouw veestal

LISSE – De plannen voor de bouw van een veestal en een pad voor mestopslag aan de Loosterweg Noord 6 worden positief beoordeeld door de commissie Welstand. Maar het is de Monumentencommissie die nog een laatste oordeel moet geven. Het onderwerp werd donderdag 22 augustus besproken.
De oude boerderij op dit adres is een monument en daarom moeten plannen voor nieuwbouw of andere wijzigingen in de directe omgeving worden voorgelegd aan bijvoorbeeld de commissie Welstand. Maar in dit geval lijken de lichten op groente staan. De nieuwe veestal en metopslag komen namelijk achter het monument te liggen. De loods wordt ook naar achteren geplaatst, maar wordt wel groter om te voldoen aan alle wettelijke eisen.
De bestaande veestal en een berging verdwijnen. Commissielid Egbert Töns merkte op dat de bouwvoorstellen passen in het bestemmingsplan. ‘Ik kan er dus verder weinig van zeggen. Ik adviseer om de kopgevel van de veestal helemaal in metselwerk uit te voeren.’ Wel wil  hij kleurmonsters ontvangen van het te gebruiken materiaal, waaronder de dakpannen. Töns  houdt zijn mening aan tot de leden van de Monumentencommissie op donderdag 5 september hun oordeel hebben gegeven.