Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 oktober 2013

Definitief ontwerp Vierkant klaar

LISSE – De kogel is door de kerk en in het najaar van 2014 gaat ’t Vierkant op de schop. Het colege van burgemeester en wethouders stelde dinsdag 24 september het definitief ontwerp vast van ’t Vierkant. Het meest zichtbare verschil met een eerder ontwerp is, dat er toch nog een aantal parkeerplaatsen extra worden gerealiseerd.
Al in mei van dit jaar werd besloten dat ’t Vierkant op de schop mag gaan. Maar verschillende inspraken van ondernemers bij politieke vergaderingen waarschuwden ervoor, dat in dat ontwerp te weinig parkeerplaatsen terug zouden komen. Een amendement van de gemeenteraad zorgde ervoor dat de gemeente in twee bijeenkomsten met de ondernemers aan tafel ging. Daar werd gesproken over een ondernemersvoorstel over de realisatie van17 parkeerplekken.
Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) liet vorige week weten, dat het eindresultaat zelfs nog een slagje beter is. ‘Aan de zuidzijde van ’t Vierkant worden 18 parkeerplaatsen gerealiseerd, in overleg met de horecaondernemers en winkeliers. Een verzoek van Foto Engel om drie gestoken parkeerplaatsen bij hem voor de zaak aan te leggen, wordt niet ingewilligd. De bloemenkiosk verdwijnt van ’t Vierkant en met eigenaresse Tanja Blom blijft de gemeente in gesprek over een nieuwe locatie in het centrum van Lisse. Hierover wil de gemeente overeenstemming hebben, nog voordat de werkzaamheden aan ’t Vierkant beginnen. Van Zelst verwacht dat ’t Vierkant na het terrasseizoen (oktober 2014) van start kunnen gaan. Binnenkort wil de gemeente een aanbestedingstraject uitschrijven.
Van Zelst laat weten: ‘Ik ben blij met dit resultaat. Met behoud van het ontwerp van het plein hebben we nu 18 parkeerplaatsen gerealiseerd. We kunnen op weg naar uitvoering. Voor het terrasseizoen van 2015 (1 april, JD) is het dan hopelijk af.’ De eerdere plannen om enkele bomen die nu op ’t Vierkant staan, te redden door ze aan inwoners cadeau te geven, gaan niet door. Onderzoek heeft volgens de wethouder uitgewezen dat deze bomen een dergelijke verplaatsing niet zouden overleven. De kosten voor de herinrichting van ’t Vierkant mogen maximaal 709.000 euro bedragen, maar de gemeente hoopt dat er nog een aanbestedingsvoordeel aan zit te komen.