Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 oktober 2013

Lagere tarieven voor minder vuilafval

OEGSTGEEST – Vanaf 1 januari 2014 gaat de afvalgebruiker (nog) meer betalen. Althans, de inwoners die meer dan gemiddeld hun afval deponeren in hun afvalbakken. Mensen die in een rijtjeswoning zitten, kunnen zelfs een korting krijgen: zij betalen een bedrag van 75% van het basistarief op hun afvalstoffenheffing als zij kiezen voor een kleine afvalcontainer. Huishoudens die een extra container voor restafval aanvragen, betalen een opslag van 75% van het basistarief per extra container. Met 17 tegen 1 stemmen ging de gemeenteraad akkoord met dit collegevoorstel.
Gemeenteraadslid Gerlof Kruidhof (PrO) constateerde: ‘Als mensen meer afval scheiden, kunnen ze besparen op de kosten. We zijn akkoord met dit voorstel.’ Zijn collega Vincent Janssen (VVD) wilde weten hoe groot het risico is, dat mensen met kleine containers hun afvaloverschot gaan dumpen in andermans vuilcontainer.’ Wethouder Johanna Haanstra liet weten dat de gemeente ‘een communicatieproject naar de bewoners start. Het vraagt nogal wat voorbereiding. De containers moeten worden gechipt en de inwoners geïnformeerd. Als het een succes wordt, zullen we minder restafval hebben. En dus ook minder kosten.’