Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Wethouder genomineerd voor prijs

KAAG EN BRAASSEM – Wethouder Floris Schoonderwoerd is voorgedragen voor de ‘Cliënt in Beeld-Prijs 2013’. Dit initiatief werd genomen door de WMO adviesraad. De wethouder won de prijs uiteindelijk niet, omdat de regels niet toestonden dat een bestuurder in aanmerking komt. Maar een eervolle vermelding leverde het hem wel op van de Landelijke Cliëntenraad (LCR).
De Cliënt in Beeld-prijs wordt uitgereikt aan iemand die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het bevorderen, verder vormgeven of verbeteren van cliëntenparticipatie. Dit jaar zocht de LCR (leden van) cliëntenraden die met elkaar, vanuit verschillende beleidsterreinen, de belangen van cliënten behartigen.
De WMO adviesraad nomineerde Schoonderwoerd omdat de leden waardering hebben voor het feit dat de wethouder hen helemaal aan de voorkant van allerlei beleidsprocessen betrek. In het juryrapport van de Cliënt in Beeld-prijs 2013 wordt de wethouder geloofd: ‘Op advies van de wethouder is de MAG (Maatschappelijke Agenda, JD) ontwikkeld. De WMO-adviesraad is vanaf het begin bij de totstandkoming van de MAG betrokken geweest. Dit maakt een integrale kijk op het beleid mogelijk. De wethouder, Floris Schoonderwoerd, is voorgedragen. Hij heeft de WMO-adviesraad vroegtijdig en intensief betrokken bij de totstandkoming van de MAG. De Cliënt in Beeld-prijs is bedoeld voor (leden van) cliëntenraden. Daarom komt de voorgedragen wethouder niet in aanmerking voor de prijs. Speciale vermelding: De jury vindt de voordracht van een wethouder door een cliëntenraad bijzonder, dit komt niet vaak voor. Daarnaast is de voordracht een goed voorbeeld van een vernieuwende aanpak binnen de cliëntenparticipatie. De MAG zorgt voor integraliteit. Het tijdig betrekken van cliëntenraden is van groot belang voor een goede belangenbehartiging van cliënten.’