Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Wmo op de schop

KAAG EN BRAASSEM – De huidige Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) gaat op de schop. De negen prestatievelden worden vervangen door drie zogenaamde ‘doelen’  die gesteld worden voor het bevorderen van de ‘maatschappelijke ondersteuning’.
Het eerste doel is het bevorderen van de sociale samenhang, de mantelzorg, het vrijwilligerswerk en de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente. Maar ook valt hieronder het voorkomen en bestrijden van huiselijk geweld. Het tweede doel is het ondersteunen van de zelfredzaamheid en de participatie van personen met een beperking of met chronische, psychische of psychosociale problemen. Dat moet zoveel mogelijk in de eigen leefomgeving gebeuren. Het derde doel  is het bieden van maatschappelijke opvang, vrouwenopvang, beschermd wonen en verslavingszorg. Dinsdag 8 oktober bespreken de leden van de Wmo-Adviesraad de geplande wijzigingen in deWmo.