Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2013

Bijenmix voor kleurrijke gemeente

KAAG  EN BRAASSEM – In het voorjaar kunnen de inwoners genieten van veldjes met een zogeheten ‘bijenmix’: Crocussen, Chionadoxa, Scilla, Muscari (het blauwe druifje) en verwilderingstulpen. Deze maand planten de gemeentelijk medewerkers deze bollen op verschillende locaties in de openbare ruimte. Het doel is dat deze bollen de komende vijftien jaar in het voorjaar kunnen bloeien. Wethouder Ton van Velzen is blij met dit initiatief: ‘We zijn de grootste tulpentrekkers van Nederland en met het planten van deze bollen tonen we dat ook aan.’
Nu al bloeien her en der narcissen, maar deze worden tijdens het maaien horizontaal gesnoeid. Het is de bedoeling dat de nieuw geplante bolbloemen gespaard worden tijdens het maaien in het voorjaar. Het komende voorjaar worden de volgende plekken in de gemeente fleurrijk: het gazon bij de Meerkreuk (park) in Roelofarendsveen, het gazon ter hoogte van de kruising Herenweg/Suyderbron te Rijnsaterwoude, het gazon Turfeiker en het Weteringpad te Woubrugge en het gazon Vlietpark in Hoogmade. De gemeente investeert circa 7.000 euro om de bollen te planten.
De bijenmix bloeit van januari tot in mei. De bollen blijven in de grond, want onder de gron maken ze weer zijbolletjes aan, die daarna ook weer uitkomen. De plant vermeerdert zichzelf dus onder de grond. Hierdoor kan er ook een bloeiperiode van 15 jaar gegarandeerd worden.