Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2013

Van boer naar aannemer

HOOGMADE – Het bestemmingsplan voor de Van Klaverweijdeweg 23 kan worden gewijzigd van ‘agrarische doeleinden’ naar ‘bedrijfsdoeleinden’. Het college van burgemeester en wethouders gaat in principe met deze aanvraag akkoord. Wel worden hier randvoorwaarden aan verbonden en moet de aanvrager ook zelf nog actie ondernemen om een en ander voor elkaar te krijgen.
De indiener heeft plannen om de beschikbare ruimte te gebruiken voor opslag voor een aannemingsbedrijf, maar ook om er een werkplaats te vestigen. Van het college mag alleen de huidige (voormalige) agrarische bebouwing gebruikt worden voor deze nieuwe activiteiten. De opslagcontainers en andere ruimtes die aan het oorspronkelijke gebouw zijn toegevoegd moeten verwijderd worden. Ook mag de eigenaar geen spullen meer buiten opslaan. Ook is het niet meer mogelijk om het perceel te gebruiken voor ‘Bed & Breakfast’ activiteiten.
De indiener moet een bestemmingsplan op aanvraag indienen. Hiervoor moet een ruimtelijk adviesbureau worden ingehuurd om dit voor elkaar te krijgen. Overigens mogen omwonenden daarna nog bezwaren indienen, mochten ze zich hiertoe geroepen voelen.