Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2013

Dwangsom voor overhangend groen

OUDE WETERING – Een weigerachtige houding zorgt ervoor, dat de bewoner van Praam 23 een dwangsom moet betalen van 1.500 euro. Een scootmobieler heeft bij de gemeente een klacht ingediend over het ‘ overhangend groen’ dat vanuit de tuin over de stoep groeit. De gemeente heeft de situatie bekeken en de eigenaar opdracht gegeven om het groen bij te knippen. Hieraan is echter geen gehoor gegeven.
Daarom moet eigenaar K. het bedrag van 1.500 euro betalen. Wel heeft hij nog de mogelijkheid om een bezwaarprocedure aan te gaan tegen dit besluit. Wethouder Ton van Velzen liet donderdag 17 oktober weten: ‘Ik snap niet dat die mensen het zo ver laten komen. Je hebt altijd wel een buurman die dat overhangend groen kan snoeien. Hij wil het echt niet doen. Hij laat het zover komen, dat de bestuursdwang wordt ingezet. Die persoon vindt dat het overhangend  groen moet blijven hangen, maar wij gaan deze zaak strak handhaven.’