Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2013

Eikenhorst wil de hoogte in

LISSE – Plannen bestaan om op de locatie van de Beukenhorst een uitbreiding te realiseren van de Eikenhorst. Deze informatie verstrekte wethouder Adri de Roon (D66) op maandag 28 oktober. Hij deed dit tijdens de vergadering van de seniorenraad.
De wethouder informeerde de commissielden, dat ´Eikenhorst het contingent seniorenrwoningen aanzienlijk wil uitbreiden. Daar zijn we heel blij mee. De aantallen zijn me niet bekend, maar ze willen zeker de lucht in op de plaats waar nu Beukenhof staat.´ Beukenhof is nu echter eigendom van de gemeente. De Roon:  ´ Voordat wij zeggen: `Sloop die boel maar en ga daar maar bouwen, moeten we als gemeente wel weten wat we met Beukenhof aan willen.  Dat weten we pas in februari of maart en dan pas kan Eikenhorst echt plannen maken.´ De gemeente laat namelijk een onderzoek doen naar de wijze waarop alle gemeentelijke panden ook gebruikt worden door de verschillende organisaties in het dorp; een zogeheten ´Inventarisatie van de bezettingsgraad´.
Commissielid Theo Meijer vond het allemaal te lang duren: ´Er moeten nu spijkers met koppen geslagen worden om seniorenwoningen te realiseren! Over het fietsverbod in de Kanaalstraat praten we al twee jaar en hier wordt ook al anderhalf jaar over gesproken. We horen niets en weten niets.´ De Roon reageerde, dat bepaalde zaken gewoon wat tijd nodig hebben. Een aantal gemeentelijke gebouwen hebben namelijk heel lage bezettingsgraden. ´De zorg is gerechtvaardigd of alle accommodaties die er nu zijn, er ook nog over twee jaar zullen zijn. We moeten fors bezuinigen en ook de accommodaties blijven daarbij niet buiten schot.´