Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2013

Melkveehouder mag doorgaan

WOUBRUGGE – Een melkveehouder mag van het college doorgaan met de plannen om uit te breiden. Hiervoor hoeft geen extra compensatie gerealiseerd te worden in de vorm van een ‘weidegang’. Volgens het college heeft de melkveehouder al genoeg  weidegrond dat deze uitbreiding compenseert. Het ambtenarenapparaat had een ander advies gegeven.
Wethouder Ton van Velzen lacht: ‘Het college is eigenwijs.  We hebben gezegd: je moet dit zien als een grondgebonden bedrijf. Er is de ruimte om bij te bouwen. Hij heeft er grond genoeg voor aan de zij- en achterkant. De gronden eromheen zijn al weidegrond.’ Hij maakt zich geen zorgen dat een of meerdere buren bezwaar aantekenen. ‘Als iemand wil protesteren, moet die het maar doen. Wij als college denken dat het kan en als iemand er anders over denkt, dan zijn daar de normale juridische wegen voor. Je kunt het niet iedereen naar de zin maken.’