Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2013

Aanleiding voor gasleiding

KAAG EN BRAASSEM – De manier waarop de Gasunie en de onderaannemer de firma Hak te werk baan bij de aanleg van de gasleiding door Kaag en Braassem West, heeft geleid tot kritische vragen. Gemeenteraadslid Jan van der Geest (VVD) wilde onder meer weten of de B-wegen aangetast worden door het vrachtverkeer ‘dat in de buitencategorie valt’.
Wethouder Ton van Velzen liet weten dat er inderdaad zaken niet goed zijn gegaan. Zo is de vergunning voor de firma Hak ingetrokken, waar het ging om het gebruik maken van de Groenweg in Hoogmade. Daar mag de firma alleen nog op zogeheten platenbanen rijden. Maar soms is het noodzakelijk dat de zware vrachtwagens over de andere B-wegen rijden. Verder liet de wethouder weten, dat het de verantwoordelijkheid is van de Gasunie en onderaannemer Hak om de B-wegen schoon te houden en achteraf te zorgen voor het herstel van eventuele schade aan die wegen. Schokkend was wel te horen, dat de Gasunie maar 41,05 euro hoeft te betalen aan ontheffingen en leges voor het aanleggen van de gasleiding. Dat staat in schril contrast met de vaak honderden euro’s die inwoners en bedrijven aan leges moeten betalen, als zij een plan gerealiseerd willen zien.