Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2013

Kleurrijke kunst bij The Art Shop

Oude Rijn 62, 2312 HH Leiden, T: 071 240 0005, W: www.theartshop.nl.
Het gaat stukken beter met de economie en een van de eerste zaken die dit merkt, is The Art Shop. Zo bezochten meer dan 200 mensen de tijdelijke galerie in de Kopermolen 36 te Leiden. En werden daar tegelijkertijd enkele fraaie kunstwerken verkocht en in bruikleen gegeven.
Ook de smaak van de kunstliefhebbers is de afgelopen jaren radicaal veranderd. Voorbij zijn de donkere,enigszins deprimerende werken van Rembrandt  van Rijn en Jan Steen. Vrolijke kleuren geven een interieur ook een vrolijke aanblik en dat is precies waar veel mensen naar smachten. Niemand weet dit beter dan Arnoud Bennink, eigenaar van The Art Shop.
Om de decembermaand te vieren, is voor het eerst een uitgebreide expositie te zien van de Russische kunstenares Julia Muravyeva. Deze expositie wordt officieel geopend op zondag 1 december om 15:00 uur in het pand aan de Oude Rijn 62. Bennink: ‘Dit is een opkomende kunstenares, die heel fleurig en rustig werk maakt. Haar kunstwerken zijn dik opgezet met acryl verf en hebben een schitterende kleurencombinatie. De speelsheid, vrolijkheid en levendige kleuren waar Julia mee werkt, zijn werkelijk een verfraaiiing van elke ruimte.’
Maar in The Art Shop zijn nog veel meer prachtige werken te vinden, zoals de schilderijen van Gerdine Duysens, waarin bevallige vrouwen en vrolijke kleuren de hoofdmoot voeren. Ook de kunststukken van Clemens Briels, die ooit het vignet van de Olympische Spelen van Salt Lake City ontwierp, vol met frisse en felle kleuren, zijn beschikbaar.
Of geniet van de creatieve uitspattingen van Guy Olivier, Ronald Chapeau (de Herman Brood van deze tijd),  Corneille, Peter Klashorst, Herman Brood, Peter Donkersloot en Jacqueline Schäffer. Ook zijn er oude en moderne prenten. Bennink: ‘Dit soort kunst is niet alleen om van te genieten, maar is ook een goede investering.’ The Art Shop is iedere woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en de koopzondagen geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur. De heel maand december krijgen klanten 10% korting op alle sculpturen.