Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2013

Amendementenincontinentie

OEGSTGEEST – Alleen de echte politieke vergadertijgers en –volgers vonden de begrotingsraad, die over twee avonden was uitgespreid nog leuk. Het zou zomaar kunnen zijn, dat de politici in dit dorp weer een record gevestigd hebben. Waar in andere dorpen een stuk of vijf moties en amendementen worden ingediend, om het ene of andere collegevoorstel wat aan te passen, schoten onze politici met motiemitrailleurs.
Maar liefst 25 moties en 17 amendementen werden aangekondigd voorafgaand aan de begrotingsraadsvergadering. De VVD was het meest bescheiden en diende drie moties en vier amendementen alleen of samen met andere partijen in. LO ging voor drie moties en acht amendementen die (mede) werden ingediend.
Het CDA had zeven moties en drie amendementen en PrO ging voor drie moties en vijf amendementen. Maar de absolute topper van het aantal ingediende moties en amendementen was de eenmansfractie Transparant Oegstgeest van Rob Braun. Maar liefst twaalf(!) moties en vijf amendementen kwamen van Braun’s hand en moesten besproken worden. Fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO) concludeerde dan ook: ‘Als raadslid of fractie kun je kiezen voor een comfortabele en relatief gemakkelijke positie, door alleen maar te kijken naar wat er allemaal niet zou deugen aan deze begroting. Die kunst beheersen we in deze raad in hoge mate, als ik zo de lijst moties en amendementen bekijk. Een ware amendemotie-incontinentie is het weer.’