Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2013

Antipest-app gelanceerd


OEGSTGEEST – Met het officieel lanceren van de antipest-app hebben acht (ex-)leerlingen van de basisschool Gevers-Deutz Terwee gezorgd voor een nieuw middel in de strijd tegen het pesten. Dinsdag 10 december werd deze app ingesteld, onder goedkeurend oog van wethouder Jos Roeffen.
De Anti-Pest App is het winnende project van de Kindergemeenteraad van Oegstgeest, die ieder jaar plaatsvindt. De app is bedacht door acht leerlingen van de Gevers-Deutz Terweeschool in Oegstgeest, die vonden dat het pesten op basisscholen definitief tot het verleden moet behoren. In samenwerking met Marinus Israël van Cillix New Media is de app het afgelopen half jaar daadwerkelijk gemaakt.
Bij de kindergemeenteraadvergadering kunnen kinderen van drie basisscholen een idee naar voren brengen, waar de gemeente 2.000 euro voor beschikbaar stelt. Het onderwerp was afgelopen jaar: ‘Maak van je buurt je thuis’. ‘Thuis’ is namelijk de plek waar je je veilig voetlt en het doel is, dat je je op school en in de buurt veilig voelt. Inmiddels zitten zeven van de acht kinderen al op het middelbaar onderwijs, maar ze kwamen met plezier terug naar hun oude school om getuige te zijn van dit historische moment.
Wethouder Jos Roeffen was vol lof over hun prestatie en liet weten: ‘De gemeente wil dat jullie meedenken, meepraten en meebeslissen, daarom organiseren wij de kindergemeenteraad. Met deze app kunnen kinderen anoniem het pesten melden en indien gewenst ondersteuning krijgen van de school. Jullie bewijzen dat jongeren in Oegstgeest ondernemend en omgevingsbewust zijn en maken de wensen en de leefwereld in Oegstgeest zichtbaar.’
Israël heeft deze app met passie ontworpen. Hij informeerde over het allerbelangrijkste onderdeel van de app: ‘Kinderen vinden het soms vaak eng om naar de leraar te stappen, als ze zien dat iemand gepest wordt of als je zelf wordt gepest. Via de app stuur je een melding, maar de school weet niet wie de melding doet. De school kan een berichtje sturen met vragen om informatie over wanneer en waar het gebeurt. Het kind kan die informatie geven, maar zolang je niet wilt dat de school weet wie je bent, gebeurt dat ook niet.’
Josha (11) is een van de initiatiefnemers en ze vertelde over de reden waarom ze de antipest-app bedacht hadden: ‘Vorig jaar had een jongetje zelfmoord gepleegd doordat hij gepest werd. Wij willen dat kinderen nergens gepest worden. Na een melding kan de vertrouwenspersoon naar de juf of meester van de klas gaan om te kijken of die leraar met de gepeste leerling gaat praten. Het project met de antipest-app zijn we begonnen met de Gevers-Deutz Terwee en de Daltonschool. Maar wij willen dat ze op elke school deze app gebruiken.’ De antipest-app is beschikbaar voor Android en Apple telefoons en is voor iedereen gratis te downloaden. Voor meer informatie, zie W: www.antipestapp.nl. Op deze website staat ook een link naar de appstores om de app te downloaden.