Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 december 2013

College overweegt samenwerking met projectontwikkelaar

‘Met gedeeld risico’
RIJNSATERWOUDE – Niemand heeft interesse om het voormalige gemeentehuis te kopen. Daarom bekijkt het college van burgemeester en wethouders naar andere mogelijkheden om deze locatie te ontwikkelen. Een publiek-private samenwerking (PPS), waarbij de gemeente financiële risico’s deelt met een projectontwikkelaar, wordt niet uitgesloten, zo laat burgemeester Marina van der Velde weten.
De burgemeester: ‘’Het gemeentehuis heeft in de verkoop gestaan, maar daar kwam weinig reactie op. Nu gaan we opnieuw kijken hoe we het gemeentehuis kunnen ontwikkelen.’ Een deel van het pand is verhuurd. Het bedrijf dat daar in zit, is aan het groeien. Daarnaast ligt een oude gemeentewerf, die ook op de nominatie staat om te verdwijnen voor bijvoorbeeld woningbouw. Van der Velde: ‘We kijken wat we gaan doen. Dat kan een PPS zijn, met een gedeeld risico met de projectontwikkelaar. Maar het kan ook zijn dat we het gemeentehuis gewoon als kantoor houden, wanneer er toch een koper komt.’
En als de inwoners nog ideeën hierover hebben, dan mogen ze die spuien in het kader van de ‘Kernen in hun kracht’ discussie. Het college wil met de bewoners van alle kernen, te beginnen in Nieuwe Wetering en Rijnsaterwoude, praten over wat zij vinden dat er in hun dorpen moet gebeuren. Dus ook waar het gaat om de ontwikkelingen rondom Nieuwe Wetering Noord en Nieuwe Wetering Oost.