Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2013

Concurrentie moet kunnen

LISSE – Een bezwaar van de Kaasspecialist B.V. tegen de verbouwing van een winkelpand is ongegrond verklaard. Het bouwplan past binnen de voorschriften van het bestemmingsplan en voldoet ook aan de overige wettelijke eisen, zo oordeelde het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 3 december. Er wordt namelijk geen rekening gehouden met de aard van het bedrijf en de concurrentiepositie van zittende ondernemers.
Het pand, dat verbouwd wordt, ligt op ongeveer 70 meter van De Kaasspecialist. De eigenaar vindt het niet fijn, dat hier concurrerende activiteiten worden opgezet, omdat dit binnen zijn ‘verzorgingsgebied’ ligt. Maar er bestaan geen wetten of regels om huidige ondernemers te beschermen tegen concurrentie van buitenaf. De verbouwing mag dus plaats vinden ten bate van de nieuwe concurrent.