Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 december 2013

Een energetische ervaring

VOORHOUT – Veel mensen maken regelmatig gebruik van de diensten van een masseur, maar een ‘energetische massage’ gaat vaak net te ver. Tarotkaarten, kristallen en een man die energie doorgeeft van de kosmos; dat is toch pure volksverlakkerij? Of toch niet? Onze verslaggever ging op pad om proefondervindelijk te ervaren hoeveel energie een etherische massage oplevert.
Een afspraak is gemaakt met Bart Schroeven (36), die zaterdag 12 november zijn praktijk ‘De Diepere Bron’ heeft geopend. Hij heeft deze praktijk opgestart omdat  hij een helende gave heeft. ‘Ik doe zelf niet zoveel, maar ben een doorgeefluik van de kosmos. De energie wordt doorgegeven aan het lichaam, maar uiteindelijk is het aan de persoon zelf om wat met die extra energie te doen.’ Ja, dat is lekker gemakkelijk; als het niet werkt, is het de schuld van degene die de rekening betaalt. Schroeven: ‘Je moet het zelf willen, want als je zegt dat het niet lukt, dan gaat het ook niet gebeuren. Het is vaak beter om je niet blind te staren op een klacht, maar de klacht zelf loslaten en oog krijgen voor het emotionele vlak. Ik zorg via de massage voor die bewustwording.’
Genoeg gepraat: het is tijd om als proefdier te fungeren voor Schroeven’s behandeling. De trui en T-shirt gaan uit, maar mijn broek blijft aan. Je weet immers maar nooit. Met mijn hoofd in een hartvormig gat, merk ik dat Schroeven met zijn handen in de lucht over mijn lichaam zweeft. Dan komt zijn stem; ‘Mijn handen kunnen wat koud aanvoelen.’ Hij heeft gelijk. Langzaam strijken zijn handen over mijn schouders, daarna volgt de rug en zijkanten van mijn lijf. Ontspannen is het wel, maar wanneer komt die energetische energie nou eindelijk over me heen?
Aan het einde van de sessie plaatst Schroeven drie kristallen op mijn lichaam. Ik hoor dat de masseur kaarten schut en drie exemplaren naast me neer legt. Na een uur eindigt de sessie met Schroeven die zijn beide handen op mijn onderrug legt en hij houdt dit een minuut vol. Ik ben ontspannen, maar voel geen overdosis energie door mijn lijf stromen. Dan is het afgelopen. We praten nog even na; het is een prettig gesprek, want Schroeven is een relaxte persoonlijkheid. Toch twijfel ik over het nut; natuurlijk was de massage ontspannend, maar hebben die stenen, de energetische energie en de kaarten echt geholpen? Het antwoord krijg ik als ik terug rijd naar huis. Voor me rijden achtereenvolgens vier klunzen, die niet opletten, niet doorstromen met het verkeer en onnodig op de rem trappen. Normaliter een grote bron van ergernis, maar vandaag niet; ik ben zo relaxed als wat. Bij thuiskomst schrijf ik tien artikelen achter elkaar zonder pauze; ik kan er weer helemaal tegenaan! Meer informatie: www.dieperebron.nl.