Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2013

Gekleurde parkeervakken

NOORDWIJK – Een bezwaarschrift tegen een uitgeschreven parkeerboete leidde dinsdag 3 december tijdens de vergadering van de commissie BBWW tot een verhitte politieke discussie die meer dan een half uur duurde.
De bezwaarmaker, Mr drs R. Le Clerq, hekelde het feit dat hij een parkeerboete had gekregen, ondanks het feit dat hij een kaartje gekocht had. Het bleek echter, dat hij een kaartje had gekocht aan de ene kant van de Huis ter Duinstraat, terwijl hij aan de andere kant van diezelfde straat geparkeerd stond. De gemeente heeft in al haar wijsheid besloten, dat de beide straatgedeelten vallen onder verschillende parkeertarieven. ‘En de inwoners behoren de wet te kennen’, zo liet wethouder Martijn Vroom (CDA) weten.
De gemeente wees in eerste instantie het bezwaar af, maar gaf de bezwaarmaker in tweede instantie (bij het beroep) toch gelijk. Dat was voor Le Clerq niet voldoende; want de inwoner laat deze zaak toch voorkomen bij de rechtbank. Ondertussen neemt de gemeente maatregelen om dit soort zaken voor de toekomst te voorkomen. Er moet meer duidelijkheid komen over welke parkeerautomaten gebruikt kunnen worden voor welke straten of straatgedeelten. Vroom: ‘We zijn begonnen met een pilot om de parkeervakken zelf van kleur te voorzien, die voor de parkeerzone van toepassing zijn. Dat is om de verschillende tarieven duidelijk te maken.’
Commissielid Van der Aart (Puur Noordwijk) vond dit onzinnig: ‘U maakt van een onduidelijke situatie op de Huis ter Duinstraat een kleurige onduidelijke situatie. Stel de tarieven gelijk aan elkaar op die locatie.’ Ook commissielid Louis Koppel (Progressieve Combinatie) zag beren op de weg: ‘Ik vind het voorstel met kleuren geen oplossing, want dan zie ik het volgende bezwaarschrift al binnenkomen, dat de betreffende boeteontvanger kleurenblind is.’