Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 december 2013

Hoge dwangsom voor luchtwasser

WOUBRUGGE – Het zonder vergunning plaatsen van een luchtwasser, komt een varkensboer aan de Oudendijkseweg 4 duur te staan. De gemeente legt hem een dwangsom op van maar liefst 50.000 euro. ‘De gemeentelijke procedure is afgesloten. Hij moet betalen of anders naar de rechtbank gaan’, zo liet burgemeester Marina van der Velde donderdag 21 november weten.

Het is een uitermate hoog bedrag en de hoogte hiervan lijkt mede ingegeven te worden door de ambtelijke activiteiten die zijn uitgevoerd. Zo is er in de gemeentelijke stukken te lezen: ‘De persisterende (volhardende, JD) houding van overtreder om geen gevolg aan de bouwstop te geven heeft geleid tot vele uren aan ambtelijke inzet. Daarnaast was overtreder zeer wel op de hoogte van het feit dat hij zonder vergunning bouwwerkzaamheden pleegde.’

De betreffende varkensboer geeft echter ter verdediging aan, dat een wethouder wel degelijk op de hoogte was van de plannen voor het plaatsen van een luchtwasser. En tijdens een gesprek zou zijn toegezegd, dat er geen problemen zouden komen met het verkrijgen van een vergunning. Dit blijkt in de praktijk echter anders uit te pakken. De varkensboer weigert op dit moment alle commentaar over de opgelegde dwangsom.