Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2013

‘Geen klassenjustitie’

NOORDWIJK – De gemeente handhaaft op de illegale bewoning van een huis in de bedrijfswoning van manege ’t Langeveldt. Deze mededeling deed burgemeester Jan Pieter Lokker dinsdag 3 december tijdens de vergadering van de commissie BBWW.
Al jaren ligt de familie Noorlander in de clinch met de heer Ligtvoet van minicamping Weltevreden. Deze laatste heeft al ruim drie ton uitgegeven, om ervoor te zorgen dat er niet illegaal gewoond mag worden in de bewuste bedrijfswoning van de manege. Hij heeft het gelijk aan zijn zijde gekregen, want op 19 september moest de bewoning beëindigd zijn. In tegenstelling tot Lokker’s voorganger, voormalig burgemeester Harry Groen, wordt er nu wél gehandhaafd.
Lokker stelt hierover: ‘Ik volg de wet. Ik speel met niemand een spelletje en doe niet aan klassenjustitie. Als gemeente hebben we inzake het handhavingstraject volkomen rechtmatig gehandeld.’ Hij vervolgde: ‘In dit dossier lopen feiten, meningen en beschuldigingen door elkaar. Dit is een tragisch dossier. Ik heb drie pogingen ondernomen om dit dossier minnelijk te schikken. De heren Ligtvoet en Noorlander willen het via de rechter uitvechten, tegen de uitdrukkelijke wens van ons college in. Elke keer liepen overeenkomst stuk op de bouwhoogte of de koopsom van de woning. Als de loopgraven zo diep zijn gegraven dat ze er niet meer uit kunnen kijken, wordt het lastig. Als burgers vragen te handhaven, dan doen we dat zonder aanziens des persoons. Dat hebben we ook gedaan.’