Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2013

Ongelukkige gemeenten

LISSE – De bollen 6 zijn niet blij met een nieuw voorstel van de Provincie Zuid Holland. De huidige Provinciale Structuurvisie wordt vervangen voor de ‘Provinciale Visie Ruimte en Mobiliteit VRM’. Dit gaf het college van burgemeester en wethouders aan op dinsdag 3 december.
In een gezamenlijk manifest hebben de zes gemeenten forse kritiek. Ze vinden dat er maar ‘schrale aandacht’ is voor de Greenport Duin- en Bollenstreek. Ook gaat de provinciale visie uit van een ‘sterke nee-tenzij benadering’ en worden er teveel regels van boven opgelegd. ‘Er is geen behoefte aan nieuwe kwaliteitskaders’, zo gaat de kritiek verder en ook een provinciaal idee voor het invoeren van een ‘maatschappelijke tegenprestatie bij ontwikking van nieuwe uitleglocaties’ levert geen applaus op bij de Bollen 6. Ook zijn de dorpen ‘ongelukkig met het vervallen van de rode contouren en (invoering van een) nieuw systeem van bestaand stads- en dorpsgebied.’
Gepleit wordt voor ‘planologische rust en continuïteit in beleid in regelgeving’. Wat Lisse betreft, houdt het college van burgemeester en wethouders  vast aan haar wensen voor het realiseren van een pdv-locatie op Meer en Duin en moet de provinciale eis komen te vervallen om glastuinbouw te realiseren in het zuidelijke deel van de Rooversbroekpolder.