Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2013

Overzicht declaraties bekend

OEGSTGEEST – Het duurde enkele weken, voordat er duidelijkheid kwam. Maar vorige week verstrekte de afdeling communicatie de gegevens over de bedragen die het huidige college van Burgemeester en Wethouders gedeclareerd heeft. Bijna een jaar na de aanstelling van het college is het goed te kijken hoe het declaratiegedrag van de bestuurders is geweest. Niet om ze aan de schandpaal te krijgen, maar in het belang van de openheid van bestuur.
Het is dan ook lovenswaardig, dat de afdeling communicatie van de gemeente heeft meegewerkt aan dit verzoek. De periode waarin de declaraties hebben plaatsgevonden loopt van 1 januari tot en met 30 november. De reiskosten (kilometers) gedurende 2013 zijn nog niet gedeclareerd. Dat gebeurt aan het eind van het kalenderjaar. Die declaraties worden dus begin 2014 openbaar gemaakt.
Burgemeester Timmers heeft 1.302,07 euro uitgegeven en gedeclareerd aan diverse taxi-ritten en ook een contributie van 405 euro aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters heeft de  gemeente voor haar vergoed. Dit jaar vond het VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten, JD) jaarcongres plaats en de kosten voor deelname hiervoor bedroegen 644,50 euro. Namens de gemeente bezochten niet alleen de burgemeester, maar ook de wethouders Roeffen, Haanstra en Tönjann, samen met gemeentesecretaris Van Tuijl dit evenement; een totaal bedrag van 3.222,50 euro.
 
Voor ‘crisiscommunicatie’ is 720 euro uitgegeven; dit is nog een declaratiepost van de oud-wethouders De Ridder en Mackay, samen met wethouder Tönjann. Voor een ‘collegeconferentie’ is 1.950 euro uitgegeven aan ‘adviseursdiensten’. De grootste individuele kostenpost beslaat het aan wethouder Haanstra terugbetalen van de uitgaven voor het huren van hotelkamers: 4.933,82 euro. Het voltallige college heeft vorig jaar aan dinerkosten 4.507,94 euro uitgegeven. Deze facturen staan niet op naam, dus kan niet meer gecontroleerd worden welk collegelid het vaakst buiten de deur heeft gedineerd.