Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2013

Wandelnetwerk gered

LISSE – Doordat het Landschapsbeheer Zuid-Holland op 1 januari 2014 ophoudt te bestaan, dreigde het wandelnetwerk Duin- en Bollenstreek een stille dood te sterven. Dat is voorkomen met het sluiten van een nieuw contract met ingenieursbureau Rodewijk.
Door de Duin- en Bollenstreekgemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen wordt in samenwerking met ANLV Geestgrond gewerkt aan realisatie wandelnetwerk Duin- en Bollenstreek. Het wandelnetwerk Duin- en Bollenstreek is een regionaal project waarbij ongeveer 100 kilometer wandelroute wordt voorzien van markeringen, informatiepanelen, bruggetjes en overstapjes. Een groot deel van het netwerk zal bestaande wandelroutes, wegen en paden volgen, maar een deel zal ook over agrarisch gebied gaan. Het wandelnetwerk moet uiterlijk op 1 juli 2014 officieel geopend worden, zo is nog altijd de doelstelling.
Er moet echter nogal wat werk verricht worden tot die tijd. Zo moeten de vergunningprocedures doorlopen worden, werkzaamheden worden uitgevoerd en ook moeten nog fraaie wandelroutekaarten gedrukt worden. Rodwijk moet hier als projectleider sturing aan geven. Voor de realisatie van het wandelnetwerk Duin- en Bollenstreek is een totaal budget beschikbaar van 403.361 euro (exclusief BTW). Hiervan gaat 34.705 euro naar Rodewijk.